Да помогнем на едно момиче да се пребори за живота си

Парти агенция Carpe Diem ви призовава да помогнем на едно момиче да се пребори за живота си.

Ели е на 27 години, усмихната и жизнерадостна. Всички, които я познават говорят само за невероятната й  способност да улавя миговете в живота. С това грабна и нас!

Знаем, че всички искат помощ за една или друга животоспасяваща операция. Също така сме наясно, че  няма как да помогнете на всички. Но ви молим да отделите няколко минути да се опознаете с Ели и да се  замислите дали не си заслужава поне този път да не подминете с мълчаливо наведена глава поредната  човешка драма.

Запознайте се с Ели

Елена е 27-годишно момиче от София. Завършила е Химическия факултет при СУ „Свети Климент  Охридски”, свири на китара, танцува салса, ориенталски и народни танци, обича да прави прически и е  дипломиран масажист. Работи в предпечатна фирма. Освен това, доколкото разбрахме от сайта, посветен  на нея и заболяването й, винаги е усмихната, приветлива и успява да дари радост на всички, които се  докоснат до нея.

Ако трябва да ви я представим с няколко думи, избираме те да са цитат от това, което казват хората, които  са най-близо до нея дори в тези трудни мигове:

А ако я обичате…

…едва ли бихте понесли свят, в който я няма.

Да бъдем като нея.

С какво се бори Елена?

Ели страда от рядък вид рак – фамилна аденоматозна полипоза (FAP). Преди 5 години отстраняват дебелото ѝ черво,  а в началото на тази, при поредната операция, получава „инфаркт“ на тънкото черво и то е почти изцяло  отсранено. В момента тя приема хранителни вещества венозно в условията на строг болничен контрол,  което, освен че е изключително мъчително, носи риск от увреждане на останалите органи и в крайна  сметка води до фатален изход. За щастие все още не са установени нарушения във фукцията на органи, но с  напредване на времето, рискът се увеличава.

Най-доброто решение за Ели е трансплантация на тънко черво, която не се извършва в България.

Включена е в списъка на чакащите за донор в Университетската болница St. Orsola-Malpighi в Болоня –  болницата с най-голям опит и успеваемост в Европа за случаи като нейния. Но, поради липса на средства,  се налага да се върне в България. При този случай, ако се появи съвместим донор, тя ще трябва до четири  часа да бъде в болницата, което е неосъществимо в нейното състояние.

Как можем да помогнем на Ели?

Една част от средствата за лечението на Ели (записване в донорската листа, самата трансплантация и 60  дни след нея, всичко около 500 000 лв) се покриват от новосформирания Фонд за трансплантация. (Елена  е първия пациент в България, подпомогнат от Фонда). Останалата част от парите обаче държавата не може да покрие. За съжаление без тях няма как да се платят  всички разходи преди и след операцията и Ели няма да получи своя шанс за живот.

Сметката за дарения на Ели е:

Tитуляр: ЕЛЕНА ДИМИТРОВА ДИМИТРОВА

BGN: BG48 UNCR 7000 1519 3809 19

EUR: BG47 UNCR 7000 1519 3810 34

BIC (SWIFT): UNCR BGSF

UniCredit Bulbank

Сметката е набирателна, и средствата могат да бъдат използвани само за лечението на Елена и нищо  друго. Всяка изразходвана стотинка ще бъде документирана и отчитана пред банката; документите ще  бъдат публикувани и на сайта. В случай, че Ели няма нужда от тези средства, те ще бъдат използвани за  друга благотворителна цел – за друга кампания, за закупуване на диализатори и друго медицинско  оборудване за нуждите на чакащите за бъбречна трансплантация, или директно ще се влее във Фонд за  трансплантация (който в бъдеще ще разчита отчасти на дарения).

В случай на спешност, самата Ели може да разчита на известна сума от други подобни неизчерпани  сметки от минали кампании.

Уеб сайтът, посветен на Ели и нейния проблем – ТУК

Страницата „Да помогнем на Ели“ във Facebook е ТУК

Помогнете на Ели да продължава да улавя миговете щастие!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Carpe Diem – Party Agency

Парти облак

carpe diem parti party Великден Кирил и Методий Парти статии София събития абитуриент абитуриенти абитуриентски бал бъдеща булка парти бъдещи булки парти великденска украса детски партита организация детски рожден ден детско парти деца деца парти добро настроение домино парти забавление заведение за парти заведение парти заведение украса идеи за абитуриентски бал имен ден именни дни именник именници карпе дием купон момински партита моминско парти обичаи организация на партита организиране на детски партита организиране на детско парти парти парти агенция парти детско парти за бъдеща булка парти за бъдещи булки парти заведение парти за деца парти моминско парти организация партита партита момински парти украса парти хавайско партньори празник празници пролет пролетно парти първа пролет рожден ден рожден ден детски сезонна украса сладко събития в София съвети за абитуриентски бал тематична украса традиции тържество украса украса за детско парти украса за парти украса за рожден ден украса на заведение украса сезонна украса тематична украси украси за парти хавайско парти
%d bloggers like this: