Идеи за повишаване на настроението

Пролетта вече е тук! Слънчицето грее, птичките пеят и всичко изглежда прекрасно. Без да искам да звуча песимистично, все пак пролетта води след себе си и умора и депресивни състояния. За съжаление, според статистиката, най-много самоубийства се случват именно през този сезон.

От друга страна, позитивно мислещите хора не страдат от депресия и по-леко се справят със стреса.  Учените са потвърдили, че чувството за хумор помага за справяне с лошото настроение. Според тях това се случва по следния начин:

Шегата подобрява настроението или отвлича от негативните мисли. За да се пошегуваш, е необходимо да се настроиш позитивно. За това хората, които притежават добро чувство за хумор и непрестанно „ръсят“ шеги и анекдоти, по-рядко са в лошо настроение. От друга страна, слушателите на смешки, за да разберат сюжетната линия, трябва да се настроят позитивно.

Любимите аромати също са лекарство за добро настроение. Те могат да изменят настроението за броени минути. Определени ухания са способни забележимо да отслабят симптомите на депресия. Приятните аромати забавят сърцебиенето и снижават симптомите на стреса, което позволява на хората да се почувстват по-добре.

Например, ароматът на лайка повишава настроението, а розата е прекрасен антидепресант. За да се избавите от утринното мрачно настроение, ще ви помогнат ароматите на лимон, портокал, бергамот (сорт круши). Освен това цитрусовите аромати са полезни за справяне с истерията, неврозите и депресията.

Друга причина ароматите да повишават нивата на серотонин в организма е, когато свързваме определен мирис с  положителна емоция. Например, ухание на прясно изпечен хляб ми напомня за щастивите лета на село при баба ми и винаги ме кара да се чувствам по-щастлива. Ефектът е същият и при случайно доловен полъх на парфюм, с който съм била на радостно събитие или който ми напомня за отминала любов.

Естествено един хубав купон винаги прави денят ни по-хубав с трепета от очакването му и приятните спомени и снимки след това. Добре организираното парти и незабравимото изкарване – тове е изпитан лек против депресия, горещо препоръчван от Carpe Diem Party Agency.

… защото всеки уловен миг е вечност щастие!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Carpe Diem – Party Agency

Парти облак

carpe diem parti party Великден Кирил и Методий Парти статии София събития абитуриент абитуриенти абитуриентски бал бъдеща булка парти бъдещи булки парти великденска украса детски партита организация детски рожден ден детско парти деца деца парти добро настроение домино парти забавление заведение за парти заведение парти заведение украса идеи за абитуриентски бал имен ден именни дни именник именници карпе дием купон момински партита моминско парти обичаи организация на партита организиране на детски партита организиране на детско парти парти парти агенция парти детско парти за бъдеща булка парти за бъдещи булки парти заведение парти за деца парти моминско парти организация партита партита момински парти украса парти хавайско партньори празник празници пролет пролетно парти първа пролет рожден ден рожден ден детски сезонна украса сладко събития в София съвети за абитуриентски бал тематична украса традиции тържество украса украса за детско парти украса за парти украса за рожден ден украса на заведение украса сезонна украса тематична украси украси за парти хавайско парти
%d bloggers like this: